Danmark lukker ned, men naturen holder stadig åbent. Og natur har vi heldigvis rigtig meget af i Furesø. Vi har allieret os med det lokale initiativ Natur på tur for ideer til aktiviteter i det fri for hele familien.

Naturen er i denne tid endnu mere et frirum end den plejer at være. Her må vi stadig ses og være aktive sammen – så længe vi selvfølgelig overholder myndighedernes råd og retningslinjer.

Vi er nok nogle stykker, der nyder at gå eller løbe en tur, drikke kaffen med et tæppe på terrassen eller have tid til forårshaven. Men hvordan lokker man børnene væk fra skærmene og med ud? ”Det er blandt andet det, som jeg på Facebooksiden Natur på tur giver mine bud på”, fortæller Nina Bonnén Mourier, der står bag Natur på tur.

Foto: Nina Bonnén Mourier

Inspiration til aktiviteter i naturen

I denne og næste uge, hvor rigtig mange børn er sendt hjem fra skole og institutioner har Natur på tur ekstra fokus på aktiviteter med afsæt i udeskole, der kan give børn og voksne nogle gode timer sammen i naturen.

Aktiviteterne spænder fra formidling af naturen omkring os, til fx vejrundersøgelser og lege i naturen. Fælles for aktiviteterne er, at afsættet er den nære natur i Furesø.

”Jeg håber, at jeg med Natur på tur kan inspirere flere til at komme mere ud. På en grå dag med byger og masser af vind, er det bare mere nærliggende for mange at klistre fast på sofaen med telefonen eller en tablet. Men laver man en regnmåler og en vindmølle og trækker i regntøjet og gummistøvlerne, så er vejret pludselig forandret fra møgvejr til en god forudsætning for nogle sjove aktiviteter sammen”, fortæller Nina. 

Foto: Nina Bonnén Mourier

Pop up begivenheder i Furesø

Natur på tur inviterer løbende på ture eller andre begivenheder. Indtil videre har der været vinterbadning siden nytår i Søndersø og refleksjagt i juleferien på Flyvestationen i Værløse. Nu inviterer Natur på tur i samarbejde med Oplev Furesø alle børn og barnlige sjæle på Naturbingo. Bingopladen henter I kvit og frit her og alle billederne på bingopladen er taget i området omkring Søndersø og Flyvestationen i Værløse.

”Naturbingo har lidt karakter af skattejagt, og jeg håber, at pladen kan lokke Furesø familierne en tur rundt om fx Søndersø. Det er en tur på gode fem km, og det vil jeg mene, at rigtig mange børn kan klare, hvis bare motivationen er i orden. Man kan jo som familie spille sammen eller have hver sin plade. Præmien må man selv sørge for”, smiler Nina.

Målet er, at der hver uge mens skoler og arbejdspladser er lukket ned, vil være en ny pop up aktivitet i Furesøs dejlige natur. Følg med i Oplev Furesøs nyhedsbrev for kommende pop up events og på Natur på turs facebook for løbende inspiration til aktiviteter i naturen.  

Natur på Tur

Natur på tur er inspiration til både ture og aktiviteter i naturen året rundt, hvor alle kan være med. Her er der inspiration til både den garvede naturrotte og til nybegynderen. Bag Natur på tur står Nina Bonnén Mourier, der er uddannet naturformidler og friluftsinstruktør. Følg Natur på tur på Facebook, eller læs mere på www.naturpåtur.dk.