Sådan kom Furesø’s nye vartegn op at flyve

Hvis der er nogen, der står sammen i tykt og i tyndt, så er det arrangørerne af Furesø’s to største signaturevents: Store Flyvedag og Furesø Picnicfestival.
Mikael Boutrup og Eva Vedel har begge på privat initiativ og for egen økonomisk risiko skabt og udviklet de to årlige arrangementer, der både trækker stamgæster fra lokalområdet og er med til at sætte Furesø stærkt på landkortet overfor både tilflyttere og turister.

Selvom det ikke er nogen hemmelighed, at begge arrangører kæmper for at få enderne til at nå på de to store arrangementer, var de rørende enige om, at de ville gå sammen for at sikre hovedsponsoratet af Furesø’s nye vartegn ved Furesøbad.

”Det giver så god mening at bidrage til at få dette nye vartegn og symbol på Furesø’s kerneværdier op at flyve”, siger Mikael Boutrup, der er arrangør af Store Flyvedag og stifter af virksomheden IT-terminalen. ”Begge vores arrangementer foregår i den unikke Furesø natur og har fokus på samvær og fællesskab og disse værdier er denne skulptur en evig reminder om”, fortsætter han.

Eva Vedel, der er arrangør af Picnic Festivalen og Oplev Furesø samt stifter af virksomheden Expo Viva med ekspertise i oplevelsesdesign, turisme og branding, supplerer: ”Der er ikke noget som mad og en skovtur, der kan samle folk og skabe glæde og oplevelser på tværs af generationer. Og da jeg så, hvor ambitiøst og engageret den lokale Furesø-kunstner Barbara Kaad Ostenfeld, med kunstnernavnet BAKAOS (Art by BAKAOS) gik til værks, besluttede jeg at gå all in for at sikre dette permanent vartegn.”

Barbara Kaad Ostenfeld/BAKAOS har selv et stort bankende hjerte for Furesøbad, og nu også en hjertesten, ved indgangen til den skønne Furesø oase. Barbara er kendt for sit farverige fantasifulde og legende Doodle Art univers, med tegninger der foldes ud på den store 1,8 tons store granitsten som en hyldest til Furesøs værdier. Man kan følge arbejdet i Barbara’s Atelier ved Furesøbad nogle dage endnu, mens stenen færdiggøres.

”Det har været et fantastisk projekt, og det er ikke kun solen der har fået mine kinder til at rødme, men også de mange positive tilkendegivelser fra hundrevis af forbipasserende. Nogle er også kommet med sjove input til, hvad jeg kunne tegne på stenen, og jeg har ladet mig inspirere af noget af det – og ikke mindst omgivelserne. Blandt andet en havfrue, som jeg har valgt at kalde en søfrue, da det passer bedre til Furesøen. Med værket ønsker jeg at lave et univers, hvor de besøgende på Furesøbad kan gå på opdagelse, og løbende opdage nye ting.”, afslutter Barbara Kaad Ostenfeld/BAKAOS.

Tine Hessner, udvalgsformand for Kultur, Fritid og Sport, har også begejstret fulgt den kreative udvikling af det nye vartegn, som mange borgere allerede har taget til sit hjerte.

Hvad skulpturen skal hedde, kan man være med til at give sit bud på, når stenen er færdig.
Der sættes billetter til ”Blunch” på Restaurant Furesø Marina, med udsigt til stenen, på højkant.

Udover Mikael Boutrup (Store Flyvedag) og Eva Vedel (Furesø Picnicfestival), bidrager følgende med materialer m.v.: Restaurant Furesø Marina, Flügger Farver, STARK Enterprise og Værløse Bymidte.

Bakaos sten
Her ses Furesø-kunstneren BAKAOS, alias Barbara Kaad Ostenfeld (Art by BAKAOS) og de to hovedbidragsydere Mikael Boutrup (Store Flyvedag) og Eva Vedel (Furesø Picnicfestival). Fotokredit: Lasse Winther.

Kontakt: Eva Vedel, tlf. 21207585, Mikael Boutrup, tlf. 22 96 30 99, Barbara Kaad Ostenfeld, tlf. 26 79 14 89