Inspiration til Furesø oplevelser og historier om ildsjælene bag Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Ekstra håndsrækning til Furesøs café- og restaurationsliv

Mange lokale spisesteder har tænkt både ud af boksen og ”ud af huset” under Coronakrisen og fra på mandag den 18/5 er der givet grønt lys til, at cafeer og restauranter igen kan åbne op og være med til at skabe endnu mere liv i det lokale bybillede. Og ih hvor vi glæder os!
 
Deres beliggenhed kan dog betyde, at de ikke uden tilladelse kan slå parasollerne op og sætte borde og stole ud på f.eks. offentligt areal, men det har et enigt byråd med borgmester Ole Bondo Christensen i spidsen nu besluttet at gøre noget ved. Spisesteder, cafeer og restauranter i Furesø bliver opfordret til at kontakte kommunen, hvis de har brug for plads til udeservering.
”Kort og godt er der oprettet en ”fast track” linje, så forholdene hurtigt kan blive undersøgt og man hurtigt kan få en tilbagemelding”, siger Ole Bondo Christensen.Det er et fælles anliggende for os alle i Furesø, at vi bakker op om vores lokale fødevarevirksomheder og hjælper dem bedst muligt igennem sommeren og kan udeservering på forsvarlig vis være medvirkende til det, vil vi gøre, hvad vi kan.
 
Caféer og virksomheder, der vil høre mere om deres muligheder for udeservering, kan kontakte Center for By og Miljø på bme@furesoe.dk og alle vi andre opfordres til at besøge spisestederne flittigt og skrue op for den sunde appetit.
 

Ugens Furesø Take Away aktør

Vi er blevet forvænte med lækker Take Away fra flere og flere aktører i Furesø. Derfor er det glædeligt, at  mange fortsætter med at tilbyde mad ud af huset som supplement til de åbne cafeer og restauranter.
 
Furesø har fået endnu en ny Take Away stjerne på himlen. Har du hørt om den familiedrevne virksomhed Casa Italia, der har til huse i Farum?
 
Indtil for få uger siden var Casa Italia primært en import- og eksportvirksomhed med import af de bedste råvarer til det italienske køkken og salg til bagerier, restauranter, pizzariaer etc. samt produktion af økologiske pitaer, luksus sandwichbrød og højkvalitets pizzabunde med en unik konsistens og sprødhed.
 
Ja, faktisk så gode, at de bliver eksporteret til pizzaens hjemland Italien. Tag den!
Far: Denis Terrida                           Ældste søn: David Terrida
Mor: Marianne Terrida                     Yngste søn: Daniele Terrida
Den dansk-italienske familie med far, mor og 2 sønner ved roret og ca. 20 medarbejdere har længe drømt om også at tilbyde Take Away og da virksomheden nærmest lukkede al import- og eksportaktivitet ned fra den ene dag til den anden, var det oplagt at sætte dette nye skib i søen.
 
Det betyder, at man faktisk kan få fingrene og sætte tænderne i husets specialitet scrocchiarelli.
 
De forbages i forskellige varianter og skal blot have det sidste hjemme i ovnen. Den gode nyhed er, at man p.t. også har mulighed for at købe de verdensberømte pizzabunde og lækker mozzarella fra Casa Italias lagersalg, der ekstraordinært et åbnet op for private.
 
Du kan tjekke åbningstider og produkter på www.casaitalia.nu  
 

Vil du være premieregæst på Sankeudflugten ”Smag på naturen”?

Da Natur på Tur og Oplev Furesø slog pjalterne sammen for at skabe fælles oplevelser i naturen, sammen – hver for sig til påskens Take Away Picnic, blev Naturbingo taget så godt imod, at vi efterfølgende lancerede Sankebingo, der nu også bliver brugt på Furesøs skoler som en fælles aktivitet i naturen.
 
Det har givet appetit på mere, så nu inviterer vi udenfor i Naturens Spisekammer med en Coronavenlig premiereversion på ”Smag på naturen”, der første gang foldes ud i og omkring Søndersø.
Smag på naturen lanceres på lørdag d. 16/5 og torsdag d. 21/5 (Kristi Himmelfartsdag), hvor man i tidsrummet kl. 09.30-11.30 kan begive sig ud på den smukke 5 km lange og ensrettede sørute i eget tempo og eget selskab. I starten af ruten udstyres man med praktisk sankeinfo og får en lille introduktion til ruten, ser eksempler på spiselige planter, man kan opleve undervejs og så er det ellers bare om at gå på opdagelse og urtejagt.
 
Halvvejs bydes der på et lille sankehvil med flere naturfortællinger (i passende afstand og længde 😊) og i både børne- og voksenhøjde. Du får også lejlighed til at få kastet lys over de planter, du har samlet på turen undervejs og måske ikke kender navnene på.
 
Det er helt vildt at opleve, at ruten er ét langt spisekammer!
For de meget friske, kan man tage en dukkert i det krystalklare søvand fra badebroen på den sidste del af ruten. Husk badetøj!
 
Vil man rigtigt forkæle sig selv, kan man runde turen af med en Furesø Picnicboks med picnictapas for to og med smagsprøver på lokale lækkerier tilsat elementer fra Naturens Spisekammer.
 
Book lørdag d. 16/5
 
 
Book Kristi Himmelfart torsdag d. 21/5
 
Smag på naturen med introduktion, tips fra eksperterne, Sankebingo og forfriskning undervejs: 100 kr. p.p.
 
Børn mellem 4 og 12 år: 50 kr. og børn under 4 år gratis.
 
Tilkøb af picnicboks med picnictapas tilsat elementer fra Naturens Spisekammer og friskbagt brød, kr. 150 per person. Hvis mere end én person, pakkes maden sammen.
 
 

Hvem vandt en lækker Bærbrunch for 2 på Rokkedyssegaard?

De første jordbær har netop vist sig fra deres modne side på Rokkedyssegaard og nu hvor jordbærcafeen åbnes, er der mulighed for at indløse præmien i Oplev Furesøs facebookkonkurrence.
 
1000 tak til alle jer, der deltog og gættede med. De rigtige svar på ”Gæt 5 planter” var jordbær, tusindfryd/bellis, rød tvetand, løgkarse og skvalderkål og den heldige vinder er Rebekka Bormann Thorn, der ville forkæle sin mand med bærlækkerier. Vi har givet besked til Rokkedyssegaard, så blot tag kontakt direkte for at booke plads.
 
P.S. Der er også plads til andre lækkersultne gæster!