Inspiration til Furesø oplevelser og historier om ildsjælene bag Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Sommer Safari for hele familien med Natur på Tur og Oplev Furesø – søndag d. 5/7

Der er ikke noget som et stykke friskskyllet natur, der står med struttende planteskørter og forførende dufte og byder sig til. Derfor lader vi en eventuel regnbyge være et ekstra plus på sommerens sidste Urtesafari på søndag d. 5/7.
 
Tag regnjakke med for en sikkerheds skyld, en plasticpose til de spiselige planter, du vælger at samle ind undervejs, en lille saks og måske en urtekniv og så er du godt klædt på til sankeudflugten omkring Søndersø.
 
Vi sørger for Sankebingo til alle og har netop opgraderet udgaven, så det er julis aktuelle planter, vi går på jagt efter.
En af dem, vi glæder os til at stifte bekendtskab med og ikke mindst dufte til, er skovmærke. Der er rigtigt mange af dem ved Skovhuset, hvor turen afsluttes.
 
Den er så fin som en lille sommerbuket, men er også god at hænge til tørre. Det er faktisk den tørrede plante, der dufter allermest. Den er også rigtig anvendelig i madlavningen. Nogle kender den sikkert fra snaps, men er også rigtigt god i pandekagedejen, i desserter eller i drinks. Eller hvorfor ikke pynte en kage eller dessert med de små, yndige blomster?
 
Vi glæder os til at introducere dig til den varierede natur på ruten og til at runde turen af med kunstbesøg og en forfriskning i det underskønne Skovhuset Kunst & Natur. Det er også her man kan nyde sin Furesø Picnic (for dem, der har tilkøbt denne på forhånd). Skulle der være regndråber i luften, kan udsigten nydes fra cafeen indendøre og ellers rykker vi ud på terrassen.
Kom sol, kom regn, kom glad!
 
Husk at booke på forhånd, da vi skal nå at indkøbe forfriskninger. Og ønsker du at forkæle dig selv med en Furesø Picnic, skal denne bestilles senest fredag.
 
Tag forskud på glæderne, og hent allerede nu din Sankebingoplade fra Natur på Tur og Oplev Furesø her: https://oplevfuresoe.dk/sankebingo/.
 
Book urtesafari her
 

Hvem vandt bogen Sanke?

I sidste uge satte vi bogen Sanke af Githa Bennorth på højkant i en sommerkonkurrence, hvor man bød ind med sin favorit spiselige plante for at deltage.
 
Vi har trukket en vinder og kan ønske et stort tillykke til Lena Duvig, der skrev følgende:
 
Det er svært at vælge mellem alle de lækkerier der er derude. Det er jo årstidsbestemt, men hvis jeg skal vælge en favorit, bliver det nok mælkebøtte blomster, kronbladene som jeg piller af, når mælkebøtterne står allermest i flor, jeg laver sirup af dem og bruger den til Kefir Kombucha og meget mere :-)"
 
1000 tak til alle, der deltog!
For dem, der ikke trak vinderloddet, kan vi glæde med, at vi har forlænget særtilbuddet på bogen, så man fortsat kan købe den til 199 kr. (den koster normalt 249) og tilmeld kan få bogen bragt til døren i Furesø.
 
Vi kører efter først til mølle, da vi kun har et lille begrænset antal til denne gode pris.
 
Sanke er en kogebog, der bringer naturen ind på spisebordet og der er naturligvis også flere opskrifter med de planter, vi samler på søndag.
 
Læs mere og bestil bogen her
 

Sommerferie med friluftsrollinger

Sommerferie = nye eventyr.
 
De bedste ferieminder er som regel forbundet med fælles aktiviteter sammen med familien eller nære venner. Og man behøver heldigvis ikke at rejse så langt for at få store oplevelser. Verden venter lige udenfor havelågen eller sågar i baghaven.
 
Savner du inspiration til de store naturoplevelser i børnehøjde, så har vi fortsat et par eksemplarer af bogen ”Friluftsrollinger” af Julie Pio Kragelund på hylden.
 
Den er propfyldt med inspiration til hyggelige friluftsaktiviteter, tips i lange baner, pakkelister, praktiske guldkorn og skønne beretninger og fotos fra det virkelige liv i naturen. Også når det ikke går helt efter bogen…, hvilket er dejligt befriende. Alle og alle aldre kan være med!
 
De sidste eksemplarer kan bestilles her
 

Skab dit eget kunstværk i naturen (for børn fra 10 år og op)

Kan du lide at være kreativ og gå på opdagelse i naturen? Og kunne du tænke dig at skabe land art kunstværker?
 
Skovhuset Kunst & Natur byder i samarbejde med den dansk-australske kunstnerduo Studio ThinkingHand på en kunstnerisk sommerferieaktivitet for børn i alderen 10 år og opefter. Ferieaktiviteten foregår fra 29. juli til 1. august, og består af to workshops, fordelt på to dage, hver på tre timer.
 
Forløbet rundes af lørdag 1. august med en fælles udstilling og en omvisning af værkerne for familie, venner og andre interesserede. Tilmeldte børn deles op i hold. Tilbuddet er gratis.
 
Læs mere her
 

Vi runder af med en lille kunstpause

Glæd dig til at opleve udstillingen Melankoli – en utilsigtet hændelse i Skovhuset Kunst & Natur.
 
På søndagens Urtesafari er der som en ekstra bonus gratis entré til udstillingen med i dagens udflugt.
 
Book urtesafari inkl. entré til Skovhuset her
Michael Würtz Overbeck All That Fades Away 2020