Inspiration til Furesø oplevelser og historier om ildsjælene bag Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Sankebingo på vej

Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at påskens Naturbingo ville blive så populær, men lige nu efterspørges bingopladerne af både børnehaver og lokale skoler, der anvender Naturbingo som en oplagt undervisningsaktivitet og endnu en anledning til at blive klogere (også på naturen).
 
Det har givet os appetit på mere og derfor er der (i samarbejde med Natur på Tur) endnu en Naturbingo på vej med det efterspurgte tema ”Spis Naturen” – faktisk en kombineret sankeguide, fælles aktivitet i naturen og opskriftshæfte. Som bonus er der en guide til bæredygtig picnic – what’s not to like?
Du får automatisk den nye Sankebingo og guide til ”Spis Naturen” med, når du booker en forårs picnic fra en af de lokale madildsjæle.
 
Som en lille appetizer bringer vi her opskriften på wraps med vilde urter:

Wraps med vilde urter i samarbejde med Natur på Tur

Wraps med vilde urter
Wraps er et lækkert alternativ til brød. Prøv fx wraps med vilde urter i stedet for et hotdogbrød, når I griller en pølse på bålet. Eller smør dem med cremeost og spis dem med røget laks og grønt. Brændenælde, skvalderkål, ramsløg eller løgkarse er gode bud på vilde urter til dine wraps.
 
Sådan går du:
Det skal du bruge:
250 g boghvedemel
2 æg
5 dl mælk
Lidt salt
En god håndfuld urter.
 
Skyld urterne grundigt og hak dem fint. Pisk boghvedemel og æg sammen i en skål. Tilsæt mælken lidt af gangen, mens du pisker, så dejen ikke klumper. Rør salt og de hakkede urter i dejen til sidst. Lad dejen hvile ca. en halv time på køl, inden du bager dine wraps – gerne på bål.
 
Find flere opskrifter og flere forslag til aktiviteter i naturen på naturpåtur.dk og oplevfuresoe.dk
 
 

Hvilken picnicmenu skal man vælge?

Vi er glade over at så mange ”stamgæster” vælger at tage på picnic flere weekender i træk og med skiftende menuer (og så er der dem der vælger favoritten hver gang 😊).
 
I den kommende weekend (25-26/4) er der picnic fra følgende madildsjæle:
 
Fransk Picnic fra Vores Marked – udsøgte lækkerier fra anderillette til patéer, oste, pølser, salt og sødt og med friskbagt brød samt forslag til matchende vine (tilkøb).
 
 
 
Bær Picnic som er et hit i både børne- og voksenhøjde. Alt det lækre fra Rokkedysses Bærunivers: smoothies, bærshots, bærmarmelader, friskbagte boller, de verdensberømte hindbærmuffins. Fås i både voksen- og børneversion!
 
Kære forældre, der er lette points i vente hvis I byder på bæris, når der skal hentes Bær Picnic!
 
 
 
Havfrisk Fiske Picnic fra Farum Fisk & Vildt kan ikke få roser nok. Det er et sandt mekka for pescetarer og dem, der bare er vilde med alt godt fra havet og en anledning til at åbne en god flaske bobler. Også her med friskbagt brød, så du kan tage direkte videre på picnic.
 
 
 
Italiensk for begyndere…og øvede. Ristorante Mediterraneo har sammensat en picnic med både en lækker pasta (vegetar) salat og et udvalg af italienske antipasto tapas.
 
 
Helt ny og vellagret menu til osteentusiasterne
Når nu stamgæsterne insisterer på at nyde ostepicnic flere gange, så er man jo nødt til at finde nye oste frem og vælge de bedste fra hylderne. Det gør Korni Fenger fra Osteboden gladelig og i dag har hun løftet sløret for Luksus Ostepicnicmenuen, der som lovet indeholder noget blødt, noget blåt, noget stærkt og noget fast.
 
Luksus Oste Picnic for d. 25/4:
Ravost, dansk
Gederulle med hjemmesyltede valnødder
UNIKA Gammel Knas
Blå Kornblomst Hvidløgsost med Rice Chips (den kører man gerne langt efter, skulle vi hilse og sige!)
Brie/rødkitost  
 
Sortfodsskinke med melon
2 forskellige lufttørret salami
Paté snackpølser diverse lækkert tilbehør, såsom oliven, Sweet Drops, lidt sødt, cornichoner, store kapersfrugt mm.
Og der er frisk brød og smør med til lækkerierne  
 
 
Rigtig god forårs picnic!
 

Smuk indeni og nu også smuk udenpå!

For alle dem, der ikke vil nøjes med at være smukke indeni, er der gode nyheder.
 
De fleste af Furesøs frisører har slebet saksen og gjort klar til at byde kunder indenfor.
 
Facebook kan du se en aktuel oversigt over Furesøs +20 frisører, så du let kan booke en tid, få dit ønskede forårslook og samtidig støtte det lokale erhvervsliv.  
 
OBS: Mange af frisørerne har allerede nu ventetid, så vent ikke for længe!
 

Vi er vilde med korkpropper og de gode iværksætterhistorier!

Der er desværre mange virksomheder, der har det ekstra hårdt i disse Coronatider, men heldigvis også solstrålehistorier. En af dem, er den nyåbnede frisør og livstilssalon Nada The Stylist, der har åbnet sine døre for første gang midt i Coronastormen.  
 
Nada Morena er kvinden bag og hun er ikke blot uddannet frisør, men også stylist, yogainstruktør m.v. Hendes mand Stefan Poulsen har ikke bare hænderne skruet godt på, men er også fænomenal til at tegne og indrette de perfekte rammer til et treat i særklasse. 
 
Udover de lækre rammer og kvalitetsprodukter i salonen som Redken, Argan Oil (økologisk), American Crew, Wella og Marula Oil (økologisk), er det kendte brands som Armani Jeans, Elise Gug, Malene Birger, Julie Fagerholt, Sand og Filippa K m.v., der pryder bøjlerne i Styling afdelingen.  
 
I underetagen kan man nyde godt af Nadas træningsvideoer og træne solo fitness med hjælp fra Nadas videoinstruktion.
 
Godt tænkt i disse Coronatider!
 
Stort tillykke til Nada.