Inspiration til Furesø oplevelser og historier om ildsjælene bag Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Små udflugter – store glæder

Selvom der står ren ferieafslapning og hjemmehygge på sommermenuen, er der ikke noget som de små, lokale sommerudflugter, der kan sætte ekstra kolorit på sommerferien (for både børn og voksne).
 
Oplevelserne venter lige uden for døren!
 
 

Hils på bondegårdens dyr – onsdag d. 8/7

I morgen onsdag d. 8/7 (hvor vejrguderne faktisk melder om godt vejr), er der åben gård hos Skolelandbruget i Farum i tidsrummet kl. 10-12. Tag ud og hils på bondegårdens dyr og få en god snak om livet på landet.

Oplev hønseskidningskonkurrence!

En gammel tradition, som stammer fra en lille ø udenfor Bornholm og historien den får I på Skolelandbruget.

Der vil også være mulighed for at prøve at malke en ged og hilse på grisen kunekune, der løber frit rundt.

Planen er som følger:

Kl 10.00 Malkning af ged
Kl 10.30 Hønseskidningskonkurrence
Kl 10.45 Hilse på dyrene
Kl 11.30 Hønseskidningskonkurrence
Kl 12.00 Tak for i dag

 

Vikingehygge – søndag d. 12/7

Hils på vikingerne på søndag d. 12. juli, når Kokken og Kunstneren, der har køkken på Flyvestationen og café på Grantoftegaard i Ballerup smider en pattegris på grillen og disker op med en lækker økologisk sommermenu med årstidens friske råvarer og rabarberkoldskål til dessert.
I dagens anledning er der fra kl. 11 vikingehandelsboder med salg af håndværk i træ, metal og naturmaterialer samt arbejdende værksteder og små workshops.
 
Læs mere på www.kokkenogkunstneren.dk og husk at forhåndsbooke, hvis du drømmer om at sætte tænderne i den helstegte pattegris.
 

Gå på hindbærjagt i hindbærjunglen

Pluk selv hindbær i hindbærjunglen i dyrkningstunnelerne på Rokkedyssegaard i Kirke Værløse er det store hit. Og er du heldig, er der også fortsat jordbær i gårdbutikken.
 
Hver dag fra kl. 13-16 kan du plukke de skønneste hindbær. Det smager bare bedre, når man selv har høstet dem. Tag gerne egen emballage med og vil du score ekstra points hos familien, inviterer du på bæris i gårdbutikken efter plukningen.
 
Husk at booke tid til selvpluk på www.rokkedysse.dk
 
 

Oplev Europas bedste Mountainbike tracks i Hareskoven

Har du egen MTB-cykel, så er det nu, den skal luftes og ellers kan du netop nå leje cykler til særlige sommerpriser hos MTB-Tours i Hareskovby. Man kan også leje cykel i Klampenborg og køre via Copenhagen Green Belt ruten til Hareskovby og aflevere cyklen dér.
I sommerferien er der mulighed for at tilmelde sig guidede ture, så man er sikker på at komme ud på de bedste ruter og opleve nye MTB-eventyr.
 
Læs mere på www.mtb-tours.dk
 

Tag på stranden i Furesø

Pak madpakken eller picnickurven og hop på cyklen, så slipper du for P-bøvl og kan køre ”lige til døren”. Hvor kan man så bade?
 
Furesøbad (Frederiksborgvej 101, Værløse) er jo bare skøn, morgen, middag og aften. Nyd morgenmaden, frokosten eller en aftensnack i vandkanten, byg et sandslot, tag fiskenet eller en god bog med og top op med en siesta i skyggen.
 
Badebroen v. Søndersø bliver også benyttet flittigt. Den ligger på nordsiden af søen syd for Gyvelvej og Hybenvej og Skovhuset Kunst og Natur er tæt på, så også her kan man kombinere glæderne. Er dagen ikke lige til et kunstbesøg, kan man i weekenden kl. 11-17 nyde en kop kaffe eller is på Skovhusets terrasse.
 
Farum Sø byder også på bademuligheder. Der ligger et lille stykke, idyllisk badestrand ved Doktorens Bugt. Du kan ikke parkere på Søvej, så her igen hop på cyklen eller parkér bilen ved Akacietorvet og spadsér det sidste stykke ned til stranden. Efter badeturen kan du nyde et glas kold rosé på torvet foran Vores Marked på hovedgaden 80 – et lille stykke Frankrig midt i Farum.
 

Hop i vandreskoene og nyd naturens spisekammer

Natur på Tur og Oplev Furesø har lavet en Sommer Sankebingoplade, som du frit og kvit kan downloade, så du og familien eller vennerne kan se, om I kan få fuld plade, når I alligevel er ude og nyde naturen.
 
 
Savner du ekstra inspiration til sanketuren og udflugter i naturen med det mindste? 
 
Der har været rift om kogebogen ”Sanke”, der bringer naturens spisekammer ind på spisebordet.
Bogen har været udsolgt, men vi har netop modtaget nye bøger, så de kan fortsat købes til særpris på 199,- inkl. levering eller til 150,- ved afhentning i Hareskovby. Normal pris er 249,-! Tilbuddet gælder kun i juli eller så længe lager haves.
 
Friluftsrollinger er også tilbage på hylden til særpris på 195,-.
 
Rigtig god fornøjelse med sommerens udflugter i Furesø. 
 
 
Køb kogebogen "Sanke" her
 
 
Køb "Friluftsrollinger" her