Inspiration til Furesø oplevelser og historier om ildsjælene bag Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Forelsket i Kombucha

Ursula Frimmer er en begejstret kosmopolitisk biolog og naturelsker, der går op i økologi, sund og lækker mad og det gode liv med daglige løbe- og cykelture i Furesøs skønne natur. Ursula er også en vedholdende iværksætter, der til dagligt slår sine folder på Flyvestationen, hvor hun har ”slået sig på flasken”.
 
Det startede med et udlandsophold i 2014-2017 i North Carolina, hvor Ursula var udstationeret sammen med sin mand og her hun blev introduceret til Kombucha og andre fermenterede drikke, som på det tidspunkt ikke var særligt kendt i Danmark. Her opstod drømmen om at starte sin egen produktion og i dag er Kombucha det nye sort i Danmark og kilden til Ursulas forretning.
 
Hvad er egentlig fermentering? Fermenteret betyder at mikroorganismer omdanner de tilsatte råvarer til et nyt produkt. Sød druesaft bliver f.eks. omdannet til tør vin.
”Det har været en vildt spændende og også nogle gange meget skræmmende rejse at begive sig ud på. Især fordi jeg er en enmandshær og selv står for alt fra produktion til emballage, salg, markedsføring, levering m.v. Sidste sommer kom jeg på markedet og nu begynder det endelig at tage fart” siger den ukuelige Ursula.
 
Hvis du er vild med lime og ingefær, så er de fermenterede og forfriskende drikke med perlende bobler fra ”The Living Pop” et hit og ellers kan vi varmt anbefale den helt særlige kombination gurkemeje og citron, der er en ren gudedrik.
 
Ursula tilbyder at sælge drikkene direkte til dig fra sin hjemmeadresse i Farum eller fra produktionen på Flyvestationen og bestiller du mere end 6 flasker, tilbydes lige p.t. gratis levering i Furesø.
 
Det er da et tilbud, der kan stille enhver lækkertørst!
 
Se mere på www.littlefriends.dk og bestil direkte hos ursula@littlefriends.dk
 
 

Urtesafari omkring Søndersø med vilde Pop Up fortællinger

Nye ruter i naturen er i høj kurs. Man er jo ofte tilbøjelig til at tage de, gode sikre stier, men så kan de heldigvis tilsættes ekstra krydderi.
 
Hvis ikke du har oplevet søstien omkring Søndersø, så har du chancen nu! Og hvis du kender den som din egen bukselomme, vil du nok alligevel blive overrasket over at opleve den som ét langt spisekammer.
 
På torsdag d. 21. maj kan du kickstarte Kristi Himmelfartsweekenden med en frisk travetur på 5 km omkring Søndersø i eget tempo og godt, selvvalgt selskab.
Vælg selv, hvornår du begynder (mellem 09.30 og 10.30) og tag ruten venstre om med start fra P-pladsen på Ballerupvej. Et par hundrede meter inde af stien bliver du mødt at første post, hvor du får en introduktion til ruten og nogle af de spiselige planter, du kan finde undervejs. På turen møder du et par dedikerede naturformidlere fra Natur på Tur, der viser deres hemmelige spots og så byder vi på en forfriskning og bingopræmier til alle, der har fuld plade i Sankebingo!
 
Kom med på urtesafari – sammen hver for sig.
OBS: Husk tilmelding, da vi skal købe ind til forfriskninger!
 
Tilmeld dig her
 

19 frivillige ildsjæle bag ny, imponerende bog om Naturpark Mølleåen

1000 vis af timer, 19 lokale ildsjæle fra Naturpark Mølleåens Venner, 340 illustrationer (fotos, kort og tegninger), 248 sider og et format, der er enhver Coffee Tablebook værdig, er hovedingredienserne i den imponerende nye bog om den smukke og herlige Naturpark Mølleåen.
 
Den kommer som sendt fra himlen til alle dem, der efterlyser nye vandre- og cykelruter og alternativer til de vante stier, når familien er på tur.
 
Naturparken med tunneldalen, hvor Buresø, Bastrup Sø og Farum Sø udgør kernen, har ganske enkelt fået sin helt egen bog, der både går i dybden, men også er et fantastisk fint supplement til den lille Turguide fra 2017.
 
Bogen fortæller ikke blot om skabelsen af det enestående netværk af tunneldale, vand- og klimaudfordringer, arkæologiske fund og nyheder, men kommer også omkring kunstnerne på egnen, de omfattende skove, landbruget, bygningskunst, konger og bønder og andet godtfolk.
 
Den er spækket med anekdoter, analyser og alverdens tips til at opleve herlighederne på egen hånd.
Naturpark Mølleåen er et sandt eldorado for naturelskere. Der venter et overflødighedshorn af naturoplevelser, uanset om man er optaget af insekter, fugle eller andet dyreliv. Blomster og planter er et kapitel for sig med mange, spændende, spiselige urter og blomster i alle former og farveskalaer, bl.a. mange vilde orkideer).
 
Bogen er netop kommet frisk fra tryk og havner på boghandlernes hylder på onsdag d. 20. maj, men kan forudbestilles allerede nu. Hvorfor ikke købe den lokalt hos Farum Bog og Idé?
 
Stort tillykke med det flotte resultat til alle 19 medforfattere med Troels Brandt, Hans Hjordt Hansen og John Mynderup i spidsen.
 
Dæleme godt gået!
 

Gæt en sø og vind premiereudgaven af Naturpark Mølleåen

Nu kan du få fingrene i den spritnye bog Naturpark Mølleåen, der udkommer på onsdag d. 20. maj.
 
I samarbejde med Naturpark Mølleåens Venner sætter vi nemlig et eksemplar af bogen til en værd af 299 kr. på højkant. Bogen hentes i Hareskovby eller kan leveres for 50 kr.
For at være med i vinderfeltet, skal du i konkurrencen på Facebook like opslaget samt i kommentarfeltet indsætte navnet på de tre søer, der udgør kernen i Naturpark Mølleåen.
 
Vi trækker vinderen på mandag d. 25/5.
 
Deltag i konkurrencen her